Så finner du motivation till att läsa böcker

Så finner du motivation till att läsa böcker

Nu är sommaren här och många som annars inte har tid kan passa på att läsa en riktigt bra bok. Det är det perfekta sättet att slappna av och ta en paus från stressen i vardagslivet. Att läsa böcker är hälsosamt och det finns många fördelar med läsning som i sig kan vara en motivation för att plocka upp en bok. Nedan följer några snabba och enkla tips på hur du kommer igång med läsningen i sommar.

1. Välj rätt bok

Till att börja med gäller det att hitta en bok som passar just dig. Det finns ett otroligt stort utbud av böcker inom alla genrer, tillgängliga både på ditt närmsta bibliotek, bokaffär eller online. Lägg lite tid på att leta rätt på en bok som verkar intressant och lockande. Med en snabb sökning på internet kan du hitta det mest populära, unika och passande alternativet för dig. På så sätt minskas risken att tappa intresset under läsningen, vilket gör det lättare att motivera sig till att komma igång.

2. Avsätt tid till läsning

Det kan även vara en bra idé att planera in en tid under dagen, eller veckan, som enbart tillägnas till läsning. Detta blir ett tillfälle då du på sätt och vis tvingas att ta upp boken och ofta är det tillräckligt för att hitta koncentrationen och komma in i en bok. Det är som att avsätta tid för studier där till exempel planerad läxhjälp kan göra det lättare att koncentrera sig och få det gjort.

3. Stäng av mobilen

Sist men inte minst, glöm inte att sätta din mobil på ljudlöst, eller ännu bättre, stäng av den helt! Alla vet hur svårt det kan vara att låta bli ljudet och vibrationerna från mobilen och utan det blir det mycket lättare att fokusera på boken.

dante