Hur man hittar böcker via internet

Hur man hittar böcker via internet

Att hitta böcker via internet har aldrig varit enklare än idag. Oavsett titel eller författare så räcker det med enkla sökord för att hitta det man söker.

Att förstå sig på internet

Internet är källan till all fantasi och kunskap som människan bär på. Det kan ta ett tag att inse hur pass stort internet faktiskt är. Varje sekund skapas tusentals nya hemsidor som har olika syften. Att hitta böcker kan man göra på flera ställen. Adlibris, Bokus, CDON med flera är stora aktörer som säljer nya böcker. Begagnade böcker kan man hitta via exempelvis Studentapan.

Det gäller dock att vara försiktig när man surfar på internet, för det finns skadlig programvara på vissa hemsidor. Se till att datorn har ett bra antivirusprogram och kolla regelbundet att brandväggen är aktiverad. Använd sunt förnuft och besök gärna hemsidor som är listade som bra.

Hur hittar man böcker då?

Det går att hitta böcker på ovan nämnda sidor, men mer ovanliga böcker kan man försöka hitta via sökmotorer såsom Google eller DuckDuckGo. Då skriver man in titeln i sökfältet och hoppas på det bästa. När man väl gjort det och man får träffar så kan man se om det går att beställa hem.

dante