Skicka in ditt manus med stil

Skicka in ditt manus med stil

Det finns en hel del människor i vårt land och över hela världen som har författardrömmar. En eller flera berättelser bor i de flesta av oss, men det är inte alla som lyckas skriva den där efterlängtade boken. När du väl har lyckats är författarbrevet en viktig del av processen.

Det varierar mellan de olika förlagen hur de vill att eventuella manus skickas in. En del vill ha elektroniska kopior, medan andra fortfarande tar emot pappersmanus. När det är dags att skicka in det du har skrivit är det en bra idé att satsa på kuvert med tryck från printer.se. Med tryckta kuvert har du nämligen möjlighet att sätta din unika prägel på det du skickar in. En unik logo kan få ditt kuvert att sticka ut ur mängden och det kan göra att just ditt manus blir upptäckt. Du hittar alla möjliga storlekar samt större vadderade kuvert, som passar utmärkt till ett bokmanus. Surfa in på printer.se och ta del av utbudet och de låga priserna.

Drömmar kan bli verklighet

För att du ska lyckas måste du börja. Drömmar förblir nämligen inget annat än drömmar om du inte tar det första steget att förverkliga dem. När du har bestämt dig för att du ska bli författare är det viktigt att du producerar texter och tränar upp din förmåga. Minst lika viktigt är det att du har potentiella läsare som kan fungera som konstruktiva kritiker och ge dig användbara tips. Om ditt manus håller måttet kommer en eller flera lektörer på förlaget att ha denna roll. De korrekturläser, tipsar om intressanta vändningar och ibland kan manusets kronologi kastas om. Din text behöver andra perspektiv, men kom ihåg att behålla din integritet som författare. Själva kärnan och budskapet är centrala bitar som du inte bör kompromissa om.

dante