Sportens värld

Sportens värld

Det finns många böcker om idrottsprofiler, framförallt självbiografier där exempelvis Zlatan och Sir Alex Ferguson berättar om sina liv och sina gärningar.

Finns det några referenser till böcker i sportens värld?

Man brukar säga att domare följer regelboken, reglerna finns fastställda så att det inte ska råda några tvivel om vad som gäller i en viss situation. Vissa situationer kan med modern teknik revideras, det är vanligt att använda VAR för att komma underfund med hur det egentligen såg ut. Domaren hinner faktiskt inte uppfatta exakt allt som händer, det kan dock en kamera göra utan problem. VAR-systemet är dock kritiserat för att det tar bort själva spänningen och det mänskliga i fotbollen, om robotar övervakar allt så är det lätt att publiken tröttnar på att inte kunna klaga eller hylla ett domarbeslut.

Författare som sportar

Det finns gott om författare som sportar. David Lagercrantz, författare till boken om Zlatan springer varje morgon en löprunda. Likaså tränar Anders Hansen. Att röra på sig kan vara extra bra för författare som sitter stilla stora delar av dygnet framför skrivbordet. Man tänker klarare och skriver bättre om blodet är väl syresatt och hjärnan orkar tänka bra. På så sätt presterar man optimalt.

dante