Självbiografier inom ishockeyns värld

Självbiografier inom ishockeyns värld

De flesta av oss tycker verkligen om att få koppla av. Tyvärr är det dock långt ifrån alla som hinner koppla av i den hektiska vardagen. Saker som arbete, matlagning, träning, hämta och lämna barn hos vänner eller på olika aktiviteter gör att man inte hinner slappna av och man får därför inte så mycket egentid.

Många väljer även att spendera mycket tid framför skärmen, oavsett om det handlar om en datorer, surfplattor eller mobiltelefoner. Att ständigt hålla sig uppdaterad i sociala medier och är också något som tar en stor del av mångas tid i anspråk idag. Allt färre gör det som många gjorde förr och kopplar av genom att läsa en bra bok. Man kan givetvis lyssna på ljudböcker, men många gör det under träningen eller under resorna till och från jobb. Det kan vara lite avslappnande, men det är inte stunder då man kopplar av på riktigt som när man sitter i en fåtölj eller i trädgården och bara läser en vanlig hederlig bok.

Läsvärda böcker

Det finns säkert hundratusentals läsvärda böcker bland alla världens bibliotek, men den här artikeln kommer att vigas åt självbiografier inom ishockeyns värld. Du kommer därför få några tips på intressanta och spännande självbiografier nedan:

Shaking generation av Björn Hellkvist

Björn Hellkvist var mitt uppe i livet som hockeytränare i Elitserien och småbarnspappa när han drabbades av sjukdomen Parkinson. I boken får man följa Björns berättelse om hur livet snabbt vändes upp och ner och kampen om ett drägligt liv som människa, man och pappa började. Kampen underlättades inte av att hela vården kring Parkinson till största del är inriktad mot äldre människor och inte en ung människa i 30-årsåldern.

En lirares bekännelser av Conny Strömberg

Alla som är intresserade av svensk ishockey känner till Conny Strömberg, men övriga befolkningen kanske inte har full koll på vem denna frispråkiga hockeyspelare är. I sin självbiografi är Conny väldigt öppen om sitt hockeyliv, alla rykten som har florerat kring honom samt hans alkoholproblem. I boken får man många svar och Conny är verkligen en skön människa som inte håller tillbaka.

Blod, svett och hockey av Börje Salming

Den svenska hockeylegenden Börje Salming rankas som en av de bästa ishockeybackarna genom tiderna. I boken får man följa Börje från barndomen och in i den framgångsrika karriären med hela 17 år i NHL, varav 16 år i Toronto Maple Leafs. Än idag innehar Börje klubbrekordet och hans tröja hissades i taket i hemmaarenan Air Canada Centre för flest antal assist år 2004. Nu för tiden driver Börje lite olika företag. Har du själv en bra affärsidé och skulle vilja starta ett företag kan du ta ett företagslån på https://qred.com/se/ som är både förmånligt och utan startavgift.

Är du hockeyintresserad och fortfarande inte har läst ovanstående böcker är det bara att gratulera då du har många spännande timmar framför dig. Att samtidigt få koppla av är en härlig bonus som din kropp och själ kommer tacka dig för.

dante