Kontorsplats till skribenter och författare

Kontorsplats till skribenter och författare

Har din författarkarriär tagit fart eller står du precis i startgroparna att påbörja ditt livs dröm? Då krävs en bra arbetsplats som både inspirerar och stimulerar men också skapar lugn och arbetsro. Som författare och skribent kan jobbet kännas ensamt. Då är delade kontor eller inhyrd kontorsplats perfekt för att både kunna fokusera på sitt arbete och hämta inspiration från omgivningen.

Flexibel kontorsplats

Att hyra in sig på en fast plats i ett litet kontor, eller variera på fri arbetsyta i ett större kontorslandskap. Vilket passar dig bäst? Fördelen med ett litet kontor är att det känns intimt och man knyter snabbt band till de man sitter tillsammans med. För en aspirerande författare är ett kontor tillsammans med andra skribenter eller författare kanske den perfekta drömmen. Att kunna stöta och blöta idéer med varandra är ovärderligt för många.

Samtidigt kan det också störa arbetet och göra att man inte får lika mycket gjort. Därför föredrar många en flexibel kontorsplats där man i en stor kontorsmiljö kan få ett snabbt ombyte och träffa många olika människor varje dag.

Hyra kontor i Stockholm

I Stockholm finns det mängder av variationer på kontorsplatser. Allt från mysiga små gårdar på söder till lyxiga kontor på Östermalm finns att hitta om man söker hos Workaround. Självklart finns det kontorsplatser i hela landet, och det finns både lyxiga och prisvärda alternativ att hitta oavsett vilken stad du söker efter.

Bästa tipsen för blivande författare

Det viktigaste för den som drömmer om att skriva en bok är förstås att börja skriva. Skriv så mycket du kan och orkar. I början finns det ingen vits med att ha höga krav eller prestationsångest, kvantitet går före kvalitet i det här läget.

Med en stimulerande kontorsplats är det också enklare att hålla fasta skrivrutiner och få in en bra vana för att skriva mycket. När skrivandet väl kommit igång och berättelsen tagit fart är det bra att efterhand börja gå in och redigera. Stryka över, skriva om och ändra ordning i historien. Det finns inga krav på att historien ska berättas i kronologisk ordning, och således inte heller några krav på att den ska skrivas på det sättet.

När inspirationen dyker upp så låt fingrarna sätta pränt på den. Sedan kan du allt eftersom gå in och redigera och göra om så att det passar in i det du vill förmedla.

dante