Författardrömmar: inspirerande skrivhörna

Författardrömmar: inspirerande skrivhörna

Drömmer du om att skriva en egen bok? Förutom tid och en god idé behöver du en inspirerande skrivhörna där du enkelt kan skriva. Du behöver ett kontor eller en skrivhörna där du både sitter skönt och har allt kontorsmaterial som du behöver.

Författardrömmar

Det är många som drömmer om att skriva en bok. En intressant faktabok eller en roman som tar oss bortom tid och rum. Idag är det enklare än någonsin att kunna bli författare. Du kan skriva din bok framför datorn i din sköna skrivhörna och sedan publicera den på internet. Det svåraste är ofta att få boken klar. Att skriva handlar inte bara om berättelsen, karaktärer eller att hitta fakta. Det handlar väldigt mycket om att ta sig tid att skriva och skapa ett bra system så att manuset blir klart.

Ditt kontorsmaterial

Det viktigaste verktyget som du använder är naturligtvis din dator. Men du behöver mer än en dator för att din bok ska bli riktigt bra. Du bör ha en egen skrivare. Det är mycket lättare att läsa text på papper än på en datorskärm. Om du har skrivit 300 sidor på datorn, så kommer du lättare upptäcka fel när du skriver ut ditt manus och läser texten på ett fysiskt papper. Då kan du inte heller göra förändringar, fastna i detaljer, utan bara göra notiser med en penna för att sedan bearbeta texten på datorn. Har du författardrömmar bör du ladda upp med både patroner till skrivaren och kopieringspapper. Köp kopieringspapper och patroner på Swedoffice, som också har sköna och ergonomiska skrivbordsstolar, almanackor och förvaring.

Inspirerande skrivhörna

Vad är då en inspirerande skrivhörna? Det är naturligtvis väldigt individuellt vad som inspirerar dig, men forskning visar att det är lättare att koncentrera sig när rummet är avskalat. Du behöver inte slänga ut allting som du tycker om, men det kan vara klokt att försöka skapa ett kontor, en skrivhörna eller ett bibliotek som känns enhetligt. Att möbler och tapeter gärna går i ungefär samma färgnyanser. Du bör heller inte ha för mycket uppsatt på väggarna. Även om det är roligt att ha bilder på böcker, inspirerande citat från kända författare eller bilder, så kommer allt extra att störa din koncentration. Sätt upp en bild, gärna en rogivande bild som samtidigt kan ge dig inspiration till det skrivprojekt som du håller på med just nu. Men fyll inte väggarna med bilder, foton eller prydnadssaker.

Arbeta ergonomiskt

Visst låter det härligt att kunna skriva sin roman från soffan eller fåtöljen, men det är inte ergonomiskt. Satsa på en bra skrivbordsstol som du sitter bekvämt i. Genom att ha en riktig skrivbordsstol, ett rent skrivbord och en hylla som bara är ämnad för ditt författarskap, så kommer du lättare att kunna arbeta. Du tar dig på allvar genom att skapa en riktig skrivhörna. Då kommer du också att ta ditt manus på större allvar, så att du kan uppnå drömmen.

dante