Böcker som ger dig trädgårdsinspiration

Böcker som ger dig trädgårdsinspiration

Med den första snön och den mörkare årstidens intrång kan det vara skönt att krypa upp i soffan med en trave härliga böcker och drömma sig bort till nästa vårs trädgårdssäsong. Den som inte kan vänta på att planera nästa års odlingar kan besöka https://flo-rea.com/ och botanisera bland vackra blommor och fröer. På https://flo-rea.com/ kan du hitta gott om fröer som du kan så även på vintern. Läs mer om vintersådd och böcker som ger dig trädgårdsinspiration här.

Böcker om odling och trädgård

På https://flo-rea.com/ kan du även ta del av ett avsnitt som heter “odlingsskolan”, där du får tips och tricks kring hur du bäst odlar och driver upp olika sorters fröer. Det finns också en hel del information om hur du odlar sommarens kryddor och populära grönsaker som gurka, sallad och tomat. Vill du ha mer detaljerad information om hur du anlägger och planerar ett trädgårdsland och hur du får detta att producera så mycket som möjligt, ska du investera i marknadens bästa trädgårdsböcker. En enkel sökning på Google ger dig all information du behöver. Det finns till exempel ett stort antal handböcker om självhushållning som ger dig gott om inspiration kring hur du lyckas att spara en hel del pengar på att odla till husbehov. Du kan även hitta böcker om hur du sköter om en kompost och på så sätt på egen hand skaffar dig god matjord att odla i. Det är också en god idé att läsa om fruktträd och hur du planterar och sköter om dem för att maximera fruktskörden.

Vintersådd

En del människor är skeptiska till att odla på vintern, men det är fullt möjligt. Uttrycket är ofta missförstått. Det hela handlar inte om att så och skörda under vintern, utan om att vinterodla under årets kallaste period. Du kan till exempel plantera olika sorters frön som sommarblommor, perenner och grönsaker inomhus och ställa ut sådden utomhus i snön. Många växter behöver nämligen kyla innan de börjar gro och det är därför de behöver en kylperiod i till exempel kyl eller frys innan plantering.

Inredningsinspiration

Förutom att låna böcker och drömma om vårens och sommarens odlingar kan du låna böcker om inredning. Inspireras av att inreda med vackra blommor från https://flo-rea.com/. Under november månad får du dessutom upp till 40 % rabatt så passa på att välja bland favoriter som tulpaner, stockrosor, solrosor, vintersquash, pumpor, blåklint, lejongap, luktärt, ringblomma, vallmo, sockermajs, tomater, lök morot, kronärtskocka, broccoli, salvia, klockranka, riddarsporre och mycket mer. Här kan du hitta allt du kan önska dig till din vintersådd. Att plantera blommor och grönsaker ger så mycket mer än bara en vacker trädgård. Du får nämligen olika blomsorter att njuta av inomhus med färska blommor i vackra vaser och det finns inget som smakar bättre än egenodlat.

Fakta om böcker

dante